Erasmus ve Değişim Öğrencileri

GELEN ERASMUS VE DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN BİLGİLER

Sosyoloji Bölümü her dönem hem Avrupa Erasmus Programından hem de Üniversite Değişim Programından öğrenci almaktadır. Bu öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi'ne Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) aracılığıyla girerler; genel başvuru yönergeleri ve bürokratik gereksinimler burada bulunabilir:

http://www.intl.boun.edu.tr/?q=node/2

UIO, öğrencilerin eğitim dönemlerinin pratik düzenlemelerini müzakere etmelerine yardımcı olur. Her Erasmus ve değişim öğrencisi ayrıca bir ev bölümü seçer; Bölümümüz Sosyoloji'yi seçen öğrencilere akademik danışmanlık hizmeti vermektedir (aşağıdaki iletişim bilgilerine bakınız). Gelen tüm öğrencilerin kayıtlarını tamamlamadan önce üniversite tarafından planlandığı gibi akademik danışmanları ile görüşmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin mümkün olduğu kadar erken Türkiye'ye gelmeleri ve dönem başlamadan önce Uluslararası Ofis'in oryantasyonuna katılmaları şiddetle tavsiye edilir. Boğaziçi'nin dönemleri hızlı ve yoğun bir tempoda başladığından ve kayıt süresinin nispeten kısa olmasından dolayı, öğrenciler aktif olarak derslere devam etmeyi beklemelidir. Lütfen şu adresteki kayıt kılavuzuna da bakın:

http://intl.boun.edu.tr/?q=boun-online-registation-system-guide

DERSLERE KAYIT

Öğrenciler derslere Üniversitenin online kayıt sistemi olan ÖBİKAS üzerinden kayıt yaptıracaklardır. Kayıt gününde, mümkün olan en erken zamanda, öğrenciler almak istedikleri dersleri EKLEMELİDİR. Bir ders zaten doluysa, öğrencilerin eğitmene elektronik olarak ONAY talebi göndermeleri gerekir ve ayrıca dersin ilk gününde derse gidip eğitmenle şahsen konuşmaları önemle tavsiye edilir. Bir öğrenci kabul edilir ancak zamanında kaydedilmezse veya öğrenci belirli bir derste kalmamaya karar verirse, öğrencilerin programlarını kesinleştirmek için yarıyıl başında ikinci bir EKLE/BIRAK dönemi vardır. Bu ikinci ekleme/bırakma penceresi yalnızca üç gün boyunca açıktır, bu nedenle öğrencilerin almak istedikleri derslere zaten devam ediyor ve aktif olarak katılıyor olmaları gerekir.

Her dönem Erasmus öğrencileri kendi bölümlerinde en az 2 ders, Değişim öğrencileri ise en az bir ders almak zorundadır. Öğrencilerin genellikle kendi üniversiteleri tarafından mezuniyet için gerekli dersleri almamalarını, bunun yerine sosyoloji ve antropoloji ile genel seçmeli derslerin diğer ilgi alanlarını almalarını tavsiye ederiz. Bölümümüz bünyesinde öğrenciler 200 ve 300 seviyesindeki dersleri seçmelidir. Genel ders listesi ve ders açıklamaları bölümümüzün internet sitesinde yer almaktadır:

https://soc.boun.edu.tr/undergraduate-program

Sosyoloji Bölümünde her dönem açılan derslerin bir listesi, ders içerikleri ve ders programlarının daha ayrıntılı bir açıklamasıyla birlikte, kayıt web sitesinin "program" sekmesinde mevcuttur:

http://registration.boun.edu.tr/

Bazı ders seçimi önerileri/kısıtlamaları

Bu derslerin bazılarının giriş seviyesinde olduğu ve daha ileri düzeydeki öğrenciler için uygun olmayabileceği unutulmamalıdır. Lütfen bazı derslerin, İngilizce'nin yanı sıra ileri düzeyde Türkçe bilgisi gibi başka gereksinimleri de olabileceğini unutmayın. Gelen öğrenciler, bir dersin uygun olduğundan emin olmak için o yarıyıla ait ders açıklamalarına bakmalıdır. Öğrenci 400 seviyesinde ders almak isterse öğretim elemanının kişisel onayını almak zorundadır. Erasmus ve Değişim öğrencileri 500 (Master düzeyinde) ders için uygun değildir. Derslerin çoğu kota (sınıf mevcudu) kısıtlamalarına tabidir ve bu nedenle uygun olan tüm öğrenciler her zaman bu dersleri alamazlar. Öğrenciler esnek olmaya ve programlarını planlarken alternatif seçenekleri düşünmeye teşvik edilir.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Uluslararası ofis:

Erasmus Öğrenci Danışmanı erasmus-incoming@boun.edu.tr

Ece Günay, Direktör ece.gunay@boun.edu.tr

 

Sosyoloji Bölümü Erasmus ve Değişim öğrenci komitesinin üyeleri:

Gelen Öğrenci Danışmanı Tuna Kuyucu, tuna.kuyucu@boun.edu.tr

Giden Öğrenci Danışmanı Tuna Kuyucu, tuna.kuyucu@boun.edu.tr